Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017

Ο σκύλος που τόλμησε να ονειρευτεί - Ένα μάθημα για ενήλικες

Sun-mi Hwang, Ο Σκύλος που τόλμησε να ονειρευτεί, εκδ. Διόπτρα, σελ.200

Ο "Σκύλος που τόλμησε να ονειρευτεί" είναι το δεύτερο βιβλίο της Sun-mi Hwang που έχει μεταφραστεί στα ελληνικά με το πρώτο της να αποτελεί μια κλασική επιτυχία εδώ και χρόνια παγκοσμίως ("Η κότα που ονειρευόταν να πετάξει"). Συνολικά έχει γράψει περισσότερα από 30 βιβλία.

Η Μαλλιαρούλα, μια ιδιαίτερη μαύρη σκυλίτσα, μέλος μιας οικογένειας που βιώνει όσα βιώνουν οι οικογένειες των σκυλιών (αποχωρισμός, απώλεια λόγω θανάτου κλπ) καλείται να αντιμετωπίσει τις δικές της δυσκολίες όταν μένει μόνη με το ηλικιωμένο αφεντικό το οποίο τα μεγάλωσε. Η εχθρική γάτα της γειτόνισσας και ένας απρόσμενος επισκέπτης θα ταράξουν την ισορροπία της, ενώ η ίδια θα πρέπει να παλέψει και για τα δικά της όνειρα παράλληλα. 

Σαν πλοκή ίσως ακούγεται απλή, όμως, το βιβλίο αυτό, το οποίο πραγματικά ρουφιέται μέσα σε λίγες ώρες, θα σας βάλει λίγο μέσα στον κόσμο των σκυλιών και θα σας μιλήσει για αγαθά όπως η ανάγκη για ελευθερία, η ανάγκη για συντροφικότητα και φιλία. Πράγματα που ζητάμε και εμείς, αλλά θεωρούμε ότι τα ζώα δεν καταλαβαίνουν και δεν γίνεται να τα ζητούν αυτά. Έτσι τα κρατάμε εγκλοβισμένα, τα κακομεταχειριζόμαστε ή ακόμα χειρότερα τα παρατάμε κάνοντας τα αδέσποτα. 

Νομίζω ότι είναι ένα πολύ καλό δώρο αν χρωστάτε ακόμη να κάνετε κάποια και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. 

Να έχετε μια όμορφη και δημιουργική χρονιά με υγεία και χαμόγελα!


Υ.Γ. Και αν σας απασχολεί το θέμα της ζωοφιλίας, μπορείτε να παρακολουθήσετε αν θέλετε ένα βίντεο-ρεπορτάζ που αφορά τους φιλοζωϊκούς οργανισμούς της Θεσσαλονίκης, που περιγράφουν το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων που μας αφορά όλους.


0 απόψεις! Γράψε τη δική σου!:

Δημοσίευση σχολίου